Derde graad

Zwerfvuilactie (L5 & L6)

Naar jaarlijkse traditie gingen de leerlingen van de derde graad zwerfvuil rapen in de buurt. Zo leren wij bij over het milieu maar doen we ook iets voor de gemeenschap!

Lees meer...

Actualiteit (L5 & L6)

Elke week worden er twee leerlingen uitgekozen die iets meer vertellen over de actualiteit van de voorbije week. Vrijdag ging het over de herdenking van de aanslagen in Brussel.

Auteurslezing + quiz Do Van Ranst (L5 & L6)

Donderdag maakten de leerlingen van de derde graad kennis met auteur Do Van Ranst. Hij vertelde op een leuke manier over zijn leven en zijn boeken. Daarna namen de leerlingen deel aan een quiz. Als ze goed geluisterd hebben, maken we kans op een boekenpakket voor onze school!

Lees meer...

Zeepkisten maken (L5 & L6)

Na het vele opzoekingswerk, brainstormen en tekenen van plannen gingen we vrijdag eindelijk aan de slag! Enkele leerlingen en een leerkracht uit TechniGo! kwamen ons helpen met het in elkaar timmeren van onze zeepkist. Volgende stap: onze kist laten rijden! 

Klik op onderstaande foto voor meer! 

Planetarium + Atomium (L5 & L6)

Maandag brachten de leerlingen van de derde graad een bezoek aan het Planetarium en het Atomium in Brussel. In het Planetarium kregen ze een indrukwekkende les over de schoonheid van de sterrenhemel. Daarna volgden ze nog workshop over het weer. We sloten ons bezoek aan Brussel af met een bezoekje aan het Atomium. Wie kan ons vinden?