In de moestuinbak

Bij de eerste warme zonnestralen mochten de kleuters van juf Nele hun moestuinbak zaaiklaar maken. Er werd onkruid getrokken, aarde omgeschept en geharkt. Jeroen had tulpenbolletjes mee om te planten en juf had een zakje zaad van radijsjes mee. De bolletjes kwamen onder de aarde en de zaadjes er gewoon op. Water en zon deden de rest. En wat een verrassing toen we na het weekend in onze moestuinbak keken. De zaadjes waren reeds open en de groene blaadjes van de radijsjes lachten ons al toe. We hebben ze beloofd om ze goed te verzorgen zodat ze lekker dik gaan worden om te kunnen proeven… J (wordt vervolgd)

 

Slakkenrace (K1-K2)

De voorbije week hebben de kleuters van juf Nele geleerd over slakken.

De kinderen brachten zelf ook slakken mee naar de klas. 

Wat was het dan ook een leuk idee om een slakkenrace te houden!

Proficiat aan de slak van Femke! 

 

 

Pluimveebedrijf Schouppe (K1-K2)

In het pluimveebedrijf van Schouppe te Haaltert hadden we ogen te kort. Het was een leerrijke en mooie belevenis. Naast allerhande pluimvee zagen we de kangoeroe, de sneeuwuil, eekhoorntjes, papegaaien en kleine en grote vogels… Een uitstap waar nog lang is over gepraat in de klas.

 

Pudding (K1-K2)

De dag voor het paasverlof maakten we de beste pudding van de hele wereld. De kleuters hadden nog NOOIT zo’n lekkere pudding gegeten.

 

Roodkapje (K1-K2)

Tijdens onze week over Roodkapje en de wolf hadden we een echt, lief Roodkapje op bezoek in de klas.